„Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern”, o nouă publicație care vine în sprijinul stagiarilor, disponibilă acum la filialele CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) lansează o nouă publicație de mare utilitate, destinată îndeosebi stagiarilor din anul III – Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern.

Lucrarea, realizată de conf. univ. dr. Mirela Păunescu, expert contabil și cadru didactic la Academia de Studii Economice din București, analizează în șase capitole, așa cum se anunță încă din titlu, cele mai importante aspecte referitoare la guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern.

În capitolul I – Guvernanța corporativă – sunt redate aspecte privind principiile de guvernanță corporativă care sunt recunoscute la nivel internațional, caracteristicile codurilor de guvernanță corporativă și rolul jucat de transparența informațiilor într-un sistem de guvernanță eficient și în ce constau principalele raportări pe care trebuie să le facă o societate. Cel de-al doilea capitol, intitulat Guvernanța corporativă în România, prezintă principalele reglementări aplicabile societăților pe acțiuni potrivit legislației românești, caracteristicile comune privind administrarea societăților pe acțiuni, la final fiind detaliate noțiuni privind Codul de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori din București și principalele sale caracteristici.

Articol complet îl puteți consulta în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by