Kevin Dancey, CEO al IFAC, despre condițiile pentru impozitarea economiei digitale

Revoluția digitală transformă economiile, modelele de afaceri și viețile tuturor cetățenilor. Impactul acesteia asupra fiecărui aspect al economiilor este unul covârșitor, inclusiv asupra bazei de impozitare și capacității guvernelor de a colecta venituri. Abordarea provocărilor fiscale generate de economia digitală este o prioritate a politicii fiscale la nivel global și are o importanță deosebită pentru profesia contabilă din întreaga lume.

În data de 15 februarie a.c., CEO al IFAC, Kevin Dancey, a publicat un articol în care prezintă cele mai importante trei condiții pentru impozitarea economiei digitale: colaborarea la nivel internațional, luarea în calcul a Cadrului de impozitare de la Ottawa pentru politicile fiscale viitoare și dezvoltarea politicilor fiscale care sporesc încrederea în sistemele fiscale.

Articolul este disponibil online și îl puteți consulta pe site-ul IFAC.

Pentru a face față provocărilor generate de economia digitală, OCDE a publicat o consultare publică pe această temă, care va fi deschisă pentru propuneri până miercuri, 6 martie 2019.

Propunerile OCDE nu se axează strict pe companiile digitale, ci au implicații practice pentru toate companiile cu operațiuni transfrontaliere. Prin urmare, impactul acestora va fi rapid și cu consecințe globale.

IFAC vă încurajează să accesați consultarea OCDE și să va exprimați punctul de vedere până la 6 martie 2019.

Sursă foto: ifac.org


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by