WCOA 2018 – Congresul mondial al contabililor. Provocări globale. Lideri globali

În perioada 5-8 noiembrie 2018, experți din domeniul financiar și contabil din lumea întreagă s-au reunit la Sydney pentru a participa la Congresul mondial al contabililor, eveniment organizat o dată la patru ani și principala conferință pentru mediul de afaceri și comunitatea financiară.

WCOA 2018 a fost deschis oficial printr-o ceremonie inedită cu dansuri și muzică tradiționale indigene de Bun venit în Australia. Fiecare artist a purtat o rochie de ceremonie acoperită cu pantaloni ce reprezentau totemurile individuale aferente ținutului de care aparțin. Pentru a face cunoscute delegațiilor aspecte inedite din cultura locală, populația indigenă a făcut o ceremonie a focului în cadrul căreia a ars frunze de eucalipt.

Președinta Federației Internaționale a Contabililor, Rachel Grimes, a încurajat delegații să „recunoască misiunea noastră în interesul public pentru care încrederea este cel mai important aspect”.

Grimes a spus că este o oportunitate pentru delegați să se concentreze pe „cum să-ți redefinești cariera, cum să adopți concret noile dezvoltări tehnologice și cum să-ți inspiri echipa și să consiliezi conducerea în beneficiul companiei tale și al clienților tăi”.

Tema generală a evenimentului a urmărit evidențierea metodelor inovative prin care profesia contabilă transformă provocările în oportunități, iar sesiunile concomitente au abordat toate disciplinele din domeniile financiar și contabil. În contextul unor schimbări majore, la nivel global, de natură socială, politică și tehnologică, indiferent de rolul sau funcția pe care un profesionist contabil o îndeplinește, acesta este cel mai bine poziționat pentru a conduce și a aduce o contribuție semnificativă în vederea adaptării la acestea.

Mai mult de 6.000 de delegați de pe toate continentele au avut ocazia, în cele patru zile de Congres, să asiste și să dezbată teme dintre cele mai variate, atât de natură strict profesională și tehnică precum Convergența cadrelor generale de raportareFactorul digital – AI, automatizare și oportunitateImpactul monedelor digitale și al blockchain asupra finanțelorProtecția împotriva criminalității cibernetice – date, dolari și riscuri, cât și de natură umană și psihologică precum Metode puternice pentru a-ți elibera povestitorul intern, Cum să-ți găsești curajul pentru 10 secunde, Gândește diferit, Generația următoare – sau atragerea de noi talente.

Pentru mai multe informații, prezentări, imagini și orice alte detalii despre eveniment puteți consulta site-ul dedicat WCOA 2018.




Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by