Mesajul Președintelui Accountancy Europe, Edelfried Schneider, adresat celei de-a XXII-a ediții a Congresului profesiei contabile din România

„Stimate Președinte Șova, Stimate Președinte Gil,

Dragi prieteni de la CECCAR, distinși oaspeți,

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a mă adresa Congresului profesiei contabile din România aflat la cea de-a 22-a ediție sărbătorind 97 de ani de istorie a profesiei: aceasta este o mare realizare!

Având în vedere că acest congres sărbătorește atât prezentul, cât și viitorul, relația dintre CECCAR și Accountancy Europe se potrivește perfect. Împreună suntem nerăbdători să primim provocările și oportunitățile care ne așteaptă și să lucrăm împreună pentru a maximiza rezultatele.

În urmă cu 22 de ani, în anul 1996, CECCAR s-a alăturat familiei Accountancy Europe. Apreciem foarte mult angajamentul vostru continuu la nivel european și internațional.

Doresc, de asemenea, să-i mulțumesc lui Florin Toma pentru dăruirea sa în reprezentarea profesiei din România în cadrul Accountancy Europe timp de mai bine de 15 ani. A fost o plăcere să lucrez cu el în boardul nostru în ultimii patru ani și îi doresc numai bine în demersul de a deveni președinte adjunct începând cu anul 2019 ceea ce va conduce la asumarea Președinției pentru mandatul 2021-2022.

Florin este un susținător foarte priceput al perspectivei IMM-urilor care este un subiect de suflet pentru mine în calitate de practician IMM în ultimii 40 de ani. În ceea ce privește tema conferinței dumneavoastră este relevant faptul că digitalizarea are un impact major asupra profesiei contabile și nu cândva în viitorul îndepărtat ci acum. Unii pot vedea automatizarea și inteligența artificială drept riscuri. Eu le consider drept oportunități de asemenea și pentru firmele mari.

Calculatoarele ne vor ajuta să analizăm cantități mari de date, o activitate repetitivă automatizată, și vor facilita comunicarea cu clienții noștri însă factorul uman rămâne esențial. Profesia noastră nu este doar despre numere, este despre construirea încrederii în societate, furnizarea de raționament profesional dincolo de expertiza tehnică și promovarea de principii etice puternice lucruri pe care calculatoarele nu le pot face fără noi. Haideți să îmbrățișăm schimbarea și să folosim tehnologia drept un instrument pentru a furniza servicii mai bune clienților noștri.

Încă o dată felicitări pentru profesia dumneavoastră orientată către viitor și deschisă relațiilor internaționale și vă doresc o conferință plină de inspirație”.

Written by