Congresul profesiei contabile, ediția a XXII-a: extras din mesajul Președintelui CNIPMMR, Florin Jianu

„Bună ziua!

Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră.

Și eu consider, precum domnul președinte Păunescu, că dumneavoastră sunteți medicii economiei. Economia încă rezistă datorită dumneavoastră, datorită contabililor care muncesc zi de zi alături de întreprinzători.

Vin alături de dumneavoastră în fiecare an, lucrez împreună cu domnul președinte, ne luptăm pentru mediul de afaceri, din orice poziție suntem: guvernamentală, reprezentanți ai mediului de afaceri și așa mai departe.

Vă felicit pentru tema pe care ați ales-o! Într-adevăr, o temă de mare importanță. Gândirea integrată este extrem de importantă. Cred că ar trebui să ne uităm mai mult la ceea ce se întâmplă la nivel global.

În al doilea rând: globalizarea. Globalizarea este, la fel, extrem de importantă atât pentru profesia dumneavoastră, cât și pentru întregul mediu economic. Și aici mi-aș permite să vă recomand să încercați să le transmiteți celor cărora le țineți contabilitatea să gândească afacerile global, să gândească piața dacă nu la nivel global, măcar la nivel european. Datele din Carta albă a IMM-urilor arată că numai 2 din 10 întreprinzători români au oarecare activități cu privire la export, respectiv import. Cred că este și rolul dumneavoastră să îi educați pe întreprinzători în ceea ce înseamnă globalizarea. Vă lansez invitația de a dezvolta împreună un viitor proiect pentru ceea ce înseamnă internaționalizarea afacerilor românești, pentru că am interacționat de foarte multe ori cu colegii dumneavoastră din țară și am văzut că preocupările sunt aceleași  pentru mediul de afaceri și atunci cred că ar trebui să ne unim forțele pentru a deveni mai puternici.

În ceea ce privește tehnologia cred că nu mai avem ce adăuga în privința importanței tehnologiei. Noi ne luptăm pentru politici publice care să însemne un proces complex și total de digitalizare, astfel încât, la un moment dat, instituțiile statului să nu mai interacționeze în nici un fel cu contabilii, în primul rând, cu mediul de afaceri. Procesul de digitalizare înseamnă o interacțiune modernă, o interacțiune care salvează timp, care este mult mai eficientă.

Îmi place sloganul pe care l-ați ales pentru CECCAR.

Vă mulțumesc și mult succes!”

Written by