IFAC și CIPFA anunță lansarea unui nou index internațional privind răspunderea financiară din sectorul public

În cadrul Conferinței Anuale a Institutului Autorizat de Finanțe Publice și Contabilitate (CIPFA) care a avut loc în 12-13 iulie 2017 la Manchester, Marea Britanie, Federația Internațională a Contabililor (IFAC) și CIPFA au anunțat lansarea Indexul privind răspunderea financiară din sectorul public. 

Acesta a fost elaborat în parteneriat de IFAC și CIPFA în scopul de a oferi o imagine globală exactă a calității raportării financiare din sectorul public și, în special, o imagine a adoptării contabilității de angajamente și a Standardelor Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSAS). Indexul va fi organizat sub forma unei baze de date publice cu informații pentru fiecare țară, care va fi actualizat permanent, iar primul set de date urmează să fie publicat în luna noiembrie. 

În opinia dlui. Fayez Choudhury, CEO IFAC, indexul „va facilita o mai bună înțelegere a amplorii reformelor din domeniul raportării financiare publice la nivel global și va stimula reformele ulterioare”. 

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați articolul publicat pe website-ul IFAC.

Written by

Leave a Reply

Message