Ședința grupei operative ESG Reporting a Accountancy Europe

Grupa operativă ESG Reporting s-a reunit în data de 1 martie a.c. pentru o ședință de lucru la sediul Accountancy Europe din Bruxelles. Grupa operativă este responsabilă de monitorizarea evoluțiilor de la nivel european legate de mediu, guvernanță și aspecte sociale, precum și de elaborarea de documente de poziție acolo unde este necesară contribuția profesiei contabile.

Aceasta a fost prima ședință a grupei pe anul 2017, iar reprezentantul CECCAR nou-numit în această structură s-a numărat de asemenea printre participanți.

Agenda ședinței a fost una ambițioasă și a inclus discutarea celor mai recente evoluții ale inițiativelor Accountancy Europe în domeniu: procesul de transpunere a Directivei privind informațiile non-financiare, progresele realizate de Comisia Europeană în ceea ce privește orientările opționale, inițiativa comună cu CSR Europe și consultarea Comisiei Europene privind uniunea piețelor de capital.

Reuniunea a reprezentat și o oportunitate pentru a analiza strategia generală a Accountancy Europe pentru 2017-2018, precum și strategia Grupei operative ESG Reporting pe baza recomandărilor transmise de reprezentanți.

O delegație din partea Ferma (Federația Asociațiilor Europene pentru Managementul Riscului) a fost de asemenea invitată pentru un schimb de opinii.

Written by

Leave a Reply

Message