15 iulie: Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, la 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român. 2024 este al 20-lea an în care sărbătorim cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile.
Manifestările organizate cu acest prilej, desfășurate sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, vor avea loc luni, 15 iulie a.c., în întreaga țară. La București, evenimentul se va desfășura la Novotel Bucharest City Centre, Sala Paris, începând cu ora 10.00. „Marcăm cu mândrie două decenii de la instituirea Zilei Naționale a Contabilului Român. Tema din acest an reflectă sinergia dintre tradiție și inovație în profesia noastră. Inteligența artificială și tehnologiile smart sunt viitorul contabilității, oferindu-ne oportunitatea de a evolua și de a aduce un plus de valoare clienților și partenerilor noștri”, a declarat Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.
Mesajele partenerilor instituționali ai profesiei – instituții și autorități de reglementare, mediul de afaceri și mediul educațional – vor fi transmise în deschiderea evenimentului.
Tema evenimentului, Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI, va aduce la aceeași masă opiniile specialiștilor din domeniul financiar-contabil, IT, precum și ale instituțiilor, furnizând o perspectivă amplă și variată asupra impactului și integrării inteligenței artificiale în domeniul financiar-contabil și nu numai, oferind atât viziuni optimiste, cât și prudente privind această transformare digitală. Participanții vor avea ocazia să înțeleagă mai bine cum pot naviga și prospera în această nouă eră a contabilității – contabilitatea inteligentă. Discuțiile vor aborda modul în care AI poate eficientiza procesele financiar-contabile, inclusiv relația cu autoritățile fiscale, și cum poate îmbunătăți luarea deciziilor, consolidând rolul profesioniștilor contabili de analiști și consultanți strategici ai antreprenorilor și actori principali ai promovării conformării fiscale voluntare. Se va pune accent pe partajarea celor mai bune practici și soluții inovative pentru a naviga cu succes prin aceste schimbări și se va evalua necesitatea adaptării educației și formării profesionale în domeniul financiar-contabil pentru a include competențe relevante în era digitală, care să permită integrarea inteligenței artificiale în activitatea profesională. Panelul va oferi o perspectivă asupra viitorului contabilității și relației contribuabilului cu autoritatea fiscală în contextul avansării rapide a tehnologiilor de inteligență artificială.
Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.