Ministerul Energiei a lansat în în consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României 2025–2035, cu perspectiva anului 2050

Ministerul Energiei a lansat în consultare publică, la mijlocul lunii iunie 2024, proiectul Strategiei Energetice a României 2025–2035, cu perspectiva anului 2050. „Acesta este un document programatic care definește viziunea și stabilește obiectivele fundamentale de dezvoltare a sectorului energetic național. De asemenea, documentul indică reperele naționale, europene și globale care influențează și determină politicile și deciziile din domeniul energetic“, precizează reprezentanții ministerului de resort.

Strategia Energetică ține cont de transformările economice, tehnologice și geopolitice la nivel global și regional, precum și de provocările majore generate de necesitatea tranziției verzi, de fluctuațiile piețelor și de poziția de graniță a României în UE și NATO, cu războaie aflate în desfășurare în imediata vecinătate. Mai mult, avându-se în vedere faptul că securitatea energetică a României este indisolubil legată de cea a Republicii Moldova, este esențial ca sectorul energetic național să aibă capacitatea de a satisface toate necesitățile Republicii Moldova, în orice situație. Astfel, România aspiră să își consolideze rolul de pilon regional al securității energetice.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Written by