Ajutor de minimis pentru listarea la bursă a întreprinderilor

În Monitorul Oficial nr. 484 din 24 mai 2024 a fost publicat Ordinul nr. 2049/2024 al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis „Listarea la bursă a întreprinderilor”. Noua reglementare instituie o schemă de ajutor de minimis transparentă pentru acordarea de sprijin întreprinderilor în vederea listării la bursă, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C9 (Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare), investiția I3 (Scheme de ajutor pentru sectorul privat), măsura 2 (Schema de minimis pentru ajutarea firmelor din România în procesul de listare la bursă).

Obiectivul schemei îl constituie sprijinirea dezvoltării întreprinderilor prin acordarea de sprijin financiar nerambursabil, sub formă de grant, pentru facilitarea accesului la finanțarea pe piața de capital, prin emisiunea de noi acțiuni. Prin această schemă se urmărește acordarea de finanțare unui număr de minimum 280 de întreprinderi.

Schema de ajutor de minimis se aplică tuturor întreprinderilor cu capital majoritar privat care au sediul social în România și se listează pe oricare dintre segmentele administrate de Bursa de Valori București (BVB).

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Written by