Viză SUA: Au mai rămas mai puțin de patru luni în care puteți beneficia de programul prioritar dedicat membrilor CECCAR

CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), Ambasada Statelor Unite la București și Guvernul României oferă prioritate la programarea interviului pentru obținerea vizei de intrare în SUA pentru profesioniștii contabili membri ai organismului profesional.

Membrii CECCAR se bucură de un program prioritar dedicat, valabil până la sfârșitul lunii august a acestui an, cu ajutorul căruia sunt eliminați timpii de așteptare prelungiți. Programul prioritar facilitează accesul rapid și eficient la accesul în SUA pentru membrii CECCAR și familiile lor (soț/soție și copii), programarea la interviul pentru obținerea vizei fiind posibilă în decurs de mai puțin de o săptămână de la momentul solicitării.

Vizele obținute prin acest program (B1 & B2) au o valabilitate de 10 ani, oferind flexibilitate pe termen lung pentru planurile de călătorie.

Condițiile de mai jos trebuie să fie îndeplinite cumulativ pentru a beneficia de programarea cu prioritate la interviu. Astfel, persoanele care solicită programarea trebuie:

  • Să fie membri CECCAR;
  • Să nu le fi fost refuzat anterior accesul în Statele Unite;
  • Să nu aibă înscrise fapte în cazierul fiscal/judiciar. Una dintre condiții este ca declarația ce ține loc de cazier să fie depusă odată cu raportul de activitate pentru anul 2023.

Experții contabili și contabilii autorizați se pot programa pentru obținerea vizei SUA împreună cu membrii familiei.

Programul prioritar acoperă vizele din categoriile B1 (călătorii în scop de afaceri), B2 (călătorii în scop turistic) și B1 & B2 (business & pleasure). Membrii care obțin aceste vize nu pot rămâne să lucreze în Statele Unite, ci trebuie să respecte scopul inițial al vizitei.

De asemenea, membrii care au avut anterior o viză americană B1/B2, expirată în ultimii 4 ani, pot aplica pentru reînnoire fără interviu. Această opțiune este disponibilă și pentru copiii sub 14 ani.

Vrei să obții viza SUA? Completează formularul de solicitare a programării și vei fi contactat/ă de un reprezentant CECCAR pentru a stabili data interviului.

Află mai multe detalii și profită de programarea prioritară a interviului pentru viză!

Written by