Lege promulgată: Noi modificări la Codul fiscal; donatorii de sânge vor putea beneficia de reduceri la plata impozitelor pe clădiri și terenuri

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Legea nr. 74/2024), act normativ care are ca obiect de reglementare instituirea posibilității acordării, de către consiliile locale, a unei reduceri procentuale a impozitelor pe clădiri și pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum 3 donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire și teren. Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificația de 10% acordată pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referință, a întregului impozit pe clădiri și pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic.

Astfel, potrivit noului act normativ, consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri și/sau pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România sau un teren situat în România și care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile art. 16 din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activității de transfuzie sanguină, donarea de sânge și componente sanguine de origine umană, precum și asigurarea calității și securității sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Written by