Conferința ETAF – Analizarea propunerii SAFE: la ce ar trebui să se aștepte profesioniștii care activează în domeniul fiscal

În luna iunie, Comisia Europeană plănuiește să prezinte o propunere pentru o directivă „pentru combaterea rolului facilitatorilor evaziunii fiscale și planificării fiscale agresive în Uniunea Europeană” (Securing the Activity Framework for Enablers – SAFE).

Planificarea fiscală agresivă este deseori numită „zona gri”. Definiția acesteia reprezintă una dintre principalele provocări și rămâne problematică întrucât fiecare contribuabil are dreptul de a alege calea cel mai puțin impozitată.

În acest context, ETAF organizează la 28 iunie conferința Analizarea propunerii SAFE: la ce ar trebui să se aștepte profesioniștii care activează în domeniul fiscal, în cadrul căreia dorește să discute cu profesioniști din domeniul fiscal, reprezentanți ai UE și reprezentanți ai mediului academic ce anume constituie planificare fiscală agresivă din punctul lor de vedere și modul în care Comisia intenționează să o definească fără a descuraja planificarea fiscală legitimă și a interfera cu activitatea consilierilor fiscali care respectă legea.

Discuția din panel va fi moderată de Elodie Lamer, jurnalistă Tax Notes, iar lista vorbitorilor îi va include pe:

  • Benjamin Angel, director pentru impozitare directă, coordonare fiscală, analiză și evaluare economică în cadrul Direcției Generale Impozitare și Uniune Vamală a Comisia Europeană
  • Paul Tang, eurodeputat și președinte al subcomisiei FISC din Parlamentul European,
  • Manon François, cercetător la Observatorul fiscal al UE
  • Andrea Rabb, expert in fiscalitate, membru al Consiliului ETAF și vice-președinte pentru afaceri internaționale al Moklasz.

Participanții la conferință vor beneficia de interpretare simultană în limba română, engleză, franceză și germană. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Conferința se va desfășura la Bruxelles și va fi transmisă în direct pe site-ul și conturile de social media ale ETAF. Pentru înregistrare, accesați linkul următor – https://sweapevent.com/ETAFConference28June.

Written by