Al doilea document din seria IFAC privind asigurarea raportării integrate, disponibil în limba română

Consiliile de administrație trebuie să supravegheze numeroase activități de asigurare internă la nivelul organizațiilor în baza responsabilităților acestora referitoare la integritatea raportării integrate. Documentul Îndeplinirea responsabilității de guvernanță privind raportarea integrată a Consiliului este cea de-a doua publicație din seria IFAC privind asigurarea raportării integrate, elaborată alături de Institute of Internal Auditors, cu aportul Value Reporting Foundation.

Primul document din serie, Accelerarea evoluției asigurărilor pentru raportarea integrată, în interesul public, a subliniat importanța misiunilor de asigurare externă independentă a raportării integrate pentru investitori și companii și modul în care acestea pot fi furnizate cu scopul de a îmbunătăți credibilitatea rapoartelor integrate.

Al doilea document, tradus de CECCAR în limba română, analizează modul în care activitățile de asigurare internă pot fi organizate în sprijinul îndeplinirii de către consilii a responsabilității acestora pentru raportarea integrată și procesul de raportare aferent. Răspunderea consiliului de administrație cu privire la rapoartele integrate și implementarea unei abordări interne coezive și coordonate în ceea ce privește asigurarea raportării integrate furnizează baza pentru îmbunătățirea calității rapoartelor integrate corporative și o mai bună pregătire a organizațiilor pentru asigurarea externă.

Conceptele prezentate în acest document pot fi utilizate pentru a sprijini consiliile cu privire la orice formă de raportare corporativă care necesită o descriere de bază a afacerii, precum formele de prezentare a comentariilor conducerii reglementate în multe părți ale lumii, inclusiv discuții și analize de management, raport strategic, raport de gestiune, analiză operațională și financiară sau Grupul operativ pentru prezentarea informațiilor financiare aferente schimbărilor climatice.

Documentul în limba română poate fi consultat la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Raportare Integrată de pe site-ul CECCAR.

Written by