18 mai – Conferința German Tax Advisers: „TVA în era digitală”

La 18 mai, în intervalul orar 18.30 p.m. – 20.30 p.m., va avea loc conferința pe tema TVA în era digitală, organizată de German Tax Advisers. Încă de la introducerea facturării electronice în domeniul achizițiilor publice, sistemele de facturare electronică se schimbă din ce în ce mai rapid. În prezent, mai multe state membre ale UE dispun de sisteme de facturare electronică ce acoperă toate tipurile de facturi. Acest lucru ar trebui să reducă susceptibilitatea la fraudă a sistemelor de TVA existente și să reducă deficitul de TVA. Pe baza planului său de acțiune privind fiscalitatea simplă și echitabilă, Comisia Europeană intenționează să modernizeze obligațiile de raportare a TVA înainte de sfârșitul acestui an. Aceasta intenționează să prezinte un cadru general pentru transmiterea în siguranță a datelor privind facturile digitale prin intermediul sistemelor electronice de raportare și, eventual, al procedurilor de verificare. Introducerea unor astfel de sisteme digitale pentru înregistrarea și schimbul de date privind facturile digitale modifică semnificativ fluxurile de lucru ale autorităților fiscale, precum și pe cele ale companiilor. 

Cu prilejul conferinței organizate de German Tax Advisers se vor discuta avantajele și dezavantajele introducerii sistemelor de raportare și de compensare pentru înregistrarea digitală și schimbul de date privind facturarea electronică; nevoia de armonizare la nivel european și experiențele statelor membre ale UE în ceea ce privește utilizarea soluțiilor digitale pentru sistemele de înregistrare a datelor și de raportare a TVA bazate pe o abordare tip „cele mai bune practici”.

Conferința se va desfășura în limba germană cu interpretare simultană în limba engleză. Pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea prealabilă. Mai multe informații referitoare la calendarul desfășurării activităților conferinței sunt disponibile pe pagina dedicată de pe site-ul German Tax Advisers.

Written by