MMSS: Procedura de evaluare a activității desfășurate în cadrul stagiului va fi simplificată și mai accesibilă pentru angajator

Măsura va facilita accesul tinerilor absolvenți de învățământ superior pe piața muncii

Guvernul a simplificat procedura de evaluare a activității desfășurate de stagiar astfel încât aceasta să devină mai accesibilă pentru angajator. Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), măsura va produce efecte directe și imediate în ceea ce privește numărul de contracte de stagiu încheiate, facilitând accesul tinerilor absolvenți de studii superioare pe piața muncii.

Astfel, proiectul de lege adoptat astăzi de Executiv modifică și completează Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior și prevede eliminarea comisiei de evaluare și introducerea obligației mentorului de a evalua în mod obiectiv activitatea stagiarului și de a propune modalități de îmbunătățire a acesteia.

De asemenea, aceeași măsură a fost luată și în cazul raportului întocmit în prezent de stagiar, în care sunt descrise activitățile desfășurate. Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, mentorul va avea obligația să realizeze un referat de evaluare cu 10 zile lucrătoare înainte de terminarea perioadei de stagiu, pe care să-l aducă la cunoștința stagiarului în termen de 3 zile lucrătoare.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Written by