Modificări la Normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică

Au fost incluse reglementări pentru persoanele fizice

În Monitorul Oficial nr. 200 din 1 martie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 510/2022 al ministrului Antreprenoriatului și Turismului pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, a licențelor și brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Turism nr. 65/2013. Între altele, noul act normativ adaugă în definiția „operatorului economic” sintagma „persoană fizică”.

Astfel, în sensul acestor norme, „operatorul economic” reprezintă „persoana fizică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală sau familială, societatea sau altă persoană juridică constituită conform legii, care desfășoară activități de cazare, alimentație publică și alte servicii specifice în structuri de primire turistice ca proprietar și/sau administrator al acestora, respectiv societatea sau altă persoană juridică constituită conform legii, care desfășoară activități economice specifice agențiilor de turism”.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by