MIPE: Termenul estimativ de lansare a Măsurii privind investițiile în activități productive este începutul lunii martie

Termenul estimativ de lansare a Măsurii 4.1.1 – Investiții în activități productive pentru IMM-uri – este începutul lunii martie, se menționează într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), citat de Agerpres. Ministrul de resort, Dan Vîlceanu, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, cu care a discutat despre lansarea apelului de proiecte aferent măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive” în cadrul Programului Operațional Competitivitate.

Oficialii MIPE au arătat că schema de ajutor de stat a fost transmisă Consiliului Concurenței pentru aviz și, în paralel, a fost încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autoritățile de concurență din statele membre.

Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză și transmiterea răspunsului.

„Echipa MIPE estimează că ghidul consolidat în urma comentariilor primite în timpul consultării publice va fi publicat pe site-ul MIPE în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul final va fi aprobat, însă, și publicat după primirea avizului de la Comisia Europeană și publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Termenul estimativ de lansare este începutul lunii martie”, se precizează în comunicatul MIPE.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by