Oportunități pentru membrii CECCAR. AFIR lansează marți, 2 noiembrie, sesiunea de primire a proiectelor pentru finanțarea investițiilor în crearea și dezvoltarea de activități neagricole în mediul rural

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea, în perioada 2 noiembrie 2021, ora 9.00 – 1 februarie 2022, ora 16.00, a sesiunii de primire a proiectelor de finanțare pentru submăsura 6.4 – Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020). Suma totală disponibilă pentru investiții în cadrul acestei sesiuni este de 100 de milioane de euro.

Experții contabili sunt implicați, ca liber-profesioniști, în procesul de întocmire și depunere a documentației obligatorii care trebuie atașată Cererii de finanțare, prin întocmirea și asumarea „Declarației expert contabil” din care să reiasă că în anul precedent depunerii Cererii de finanțare solicitantul a obținut venituri de exploatare, veniturile din activitățile agricole reprezentând cel puțin 50% din acestea.

În calitate de consilieri de încredere ai antreprenorilorexperții contabili pot sprijini solicitantul pentru întocmirea și depunerea proiectelor.

Totodată, membrii CECCAR pot fi eligibili pentru a depune proiecte pe această măsură – printre domeniile acoperite în cadrul submăsurii sunt prevăzute și serviciile contabile (cod CAEN 6920).

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by