Ghid de reziliență în afaceri. Documentul elaborat de Fundația Camerei de Comerț a SUA, disponibil în limba română

Învață cum să îți protejezi afacerea înainte de producerea unui dezastru

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România vine în sprijinul mediului de afaceri și al tuturor antreprenorilor din România și pune la dispoziția acestora în limba română Programul Resilience in Box care se bazează pe cele mai bune practici și are scopul de a pregăti începătorii în domeniul rezilienței în afaceri. Întreprinderile mici sunt deopotrivă foarte vulnerabile și lipsite de resurse adecvate care să le permită să ia măsuri pregătitoare.

Aceste resurse vă vor îndruma compania în abordarea problemelor legate de pregătire, asigurând flexibilitatea necesară pentru a face față posibilelor întreruperi ale activității.

Programul Resilience in a Box este un parteneriat de cooperare între Fundația UPS, Forumul Economic Mondial (WEF), CENACED, Fundația Camerei de Comerț a SUA și Grupul de lucru pentru setul de instrumente pentru întreprinderile rezistente la dezastre (DRB).

Instrumentele Resilience in a Box sunt proiectate pentru a facilita îmbunătățirea rezilienței în toate întreprinderile – chiar și în cele fără cunoștințe sau experiență în gestionarea dezastrelor.

Utilizând acest Ghid de reziliență în afaceri puteți începe să tratați vulnerabilitățile din cele șase sectoare esențiale care pot genera perturbări și pierderi pentru întreprinderile voastre. Activitățile voastre vor fi ghidate prin completarea de liste de verificare, formulare și foi de lucru care să vă ajute să identificați acele riscuri, să le stabiliți prioritatea și să le minimizați.

Încurajăm utilizatorii să folosească acest instrument împreună cu Lista de verificare pentru pregătirea întreprinderilor și Top 20 de sfaturi pentru pregătirea întreprinderii

Documentele menționate din programul Resilience in a Box sunt disponibile în limba română pe site-ul CECCAR la secțiunea Publicații-Organisme internaționale-Alte documente de interes.

Written by