AFIR lansează două îndrumare pentru a facilita accesarea fondurilor nerambursabile de către tinerii fermieri și fermele mici

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a realizat, în premieră, două îndrumare pentru accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Demersul are loc în vederea pregătirii lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare.

„Sprijinul financiar acordat prin măsurile forfetare reprezintă o soluție reală pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, dar și pentru micii fermieri și am dorit să le punem acestora la dispoziție, pe lângă ghidurile complete care vor fi publicate în cel mai scurt timp, o serie inedită de materiale de informare tehnică. Îndrumarele pentru accesarea fondurilor europene, la care s-a lucrat în AFIR în ultima vreme, prezintă demersurile concrete pe care trebuie să le parcurgă un solicitant de fonduri pentru a obține finanțare nerambursabilă și conțin inclusiv un Plan de afaceri pe care tinerii fermieri îl pot folosi ca model pentru completarea propriilor cereri de finanțare. Îmi doresc ca aceste îndrumare să ajute potențialii beneficiari și mă voi asigura că acesta este doar un început în ceea ce înseamnă acordarea din partea AFIR a unui sprijin concret, corelat cu nevoile reale ale beneficiarilor PNDR”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR, citat într-un comunicat al instituției.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by