Centenarul profesiei contabile reglementate în România: Mesajul ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, transmis de Mihnea Drumea, secretar de stat

Bună ziua! Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră astăzi, la acest eveniment cu o încărcătură simbolică specială, centenarul profesiei contabile, pentru a vă transmite mesajul ministrului Muncii și Protecției Sociale, doamna Raluca Turcan. Voi citi în continuare mesajul domniei sale.

„Dumneavoastră, contabilii autorizați și experții contabili, aveți un rol central în viața companiilor. Suntem cu toții conștienți că prezența dumneavoastră este indispensabilă în orice activitate economică, de la persoane fizice autorizate până la companii multinaționale, pentru că unul dintre rolurile dumneavoastră este de a da siguranță tuturor celor implicați în zona de afaceri și nu numai.

Împlinirea unui secol de la momentul înființării, prin Decret regal, semnat de Regele Ferdinand I, a organismului profesional CECCAR este un moment plin de emoție, dar, în același timp, și un moment de bilanț. Traversăm cu toții o perioadă extrem de intensă în care transformarea, reinventarea, tranziția și digitalizarea sunt cuvintele-cheie care definesc dinamica pieței muncii. Noile tehnologii specifice erei digitale nu ocolesc pe nimeni, indiferent de domeniul de activitate, și sunt convinsă că dacă astăzi, după o sută de ani, vă uitați în urmă, constatați prin cât de multe transformări a trecut și profesia dumneavoastră. De altfel, sunt convinsă că tema acestui moment aniversar, Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, nu a fost aleasă deloc întâmplător și a avut ca punct de plecare tocmai adaptarea permanentă la noile tendințe pe care le resimțim cu toții. A fi contabil presupune îmbunătățirea permanentă a cunoștințelor și abilităților și adaptarea continuă la provocările evoluțiilor economice și sociale, iar dumneavoastră ați avut capacitatea, mereu, de a face aceste lucruri.

Citește mesajul integral în CECCAR Business Magazine.

Written by