Mesajul președintelui Accountancy Europe, Myles Thompson, cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român

„Stimate domnule președinte și stimați membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România,

Mai întâi aș vrea să vă felicit cu ocazia împlinirii a 100 de ani de profesie și să vă mulțumesc pentru ocazia de a mă adresa dumneavoastră cu prilejul Zilei Naționale a Contabilului Român. Dacă era un an mai devreme, cel care vi s-ar fi adresat astăzi, în calitate de președinte al Accountancy Europe, ar fi fost prietenul meu român, Florin Toma. Acesta a lăsat în urmă o moștenire deosebită pe care încerc să o duc mai departe.

Încă de când s-a alăturat Accountancy Europe în 1997, CECCAR a fost un colaborator foarte activ a cărui implicare permanentă pe plan european o apreciem foarte mult. Sunteți o parte integrantă a procesului nostru decizional și apreciem contribuțiile voastre în activitatea noastră de la Bruxelles.

Profesia contabilă din România are o orientare internațională. După aproape 15 ani de apartenență la UE, v-ați menținut angajamentul față de cooperarea europeană. În aceste vremuri dificile este important să rămânem uniți. Considerăm că vom crea un viitor mai bun doar prin colaborare.

Începem să resimțim o redresare în urma crizei COVID-19 și aceasta va aduce cu sine multe noi inițiative la nivelul UE care vor avea impact asupra profesiei contabile. Este demn de remarcat faptul că 80% dintre normele și reglementările pe care le aplică profesioniștii contabili zilnic provin de la Bruxelles. Prin urmare, este important ca noi să fim o parte integrantă a procesului decizional și de stabilire a agendei la nivelul UE și să contribuim cu soluții inovatoare.

Am elaborat o strategie flexibilă și ambițioasă pentru mandatul meu de președinte (2021-2022) axată pe abordarea principalelor provocări care au impact asupra profesiei contabile și a companiilor. Trebuie să ne putem adapta deciziile strategice pe măsură ce se modifică agenda politică. Obiectivul strategiei noastre este consolidarea reputației profesiei contabile și promovarea transparenței, a răspunderii, a digitalizării și a sustenabilității. (…)”

Citește mesajul integral în CECCAR Business Magazine.

Written by