Fundamente ale combaterii spălării banilor, partea a II-a: O abordare bazată pe riscuri

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) pune la dispoziția celor interesați versiunea în limba română a celui de-al doilea document emis de IFAC ca parte a seriei sale de publicații Fundamente ale combaterii spălării banilor. Partea a II-a a acestei serii analizează fundamentele unei abordări bazate pe riscuri față de combaterea spălării banilor pentru profesioniștii contabili.

Scopul publicațiilor din această serie dedicată măsurilor împotriva spălării banilor este de a ajuta profesioniștii contabili să înțeleagă mai bine cum funcționează mecanismul de spălare a banilor, riscurile cu care se confruntă și ce pot face pentru a atenua aceste riscuri și a aduce o contribuție pozitivă pentru interesul public. CECCAR va informa, în continuare, cu privire la următoarele documente din această serie, pe măsura apariției lor.

Cele două documente emise de IFAC în seria Fundamente ale combaterii spălării banilor, traduse în limba română, pot fi consultate la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.

Written by