Sprijin pentru antreprenorii din domeniul HORECA în valoare de 100 milioane de euro, prin Programul de finanțare „ELECTRIC – UP”

Guvernul a adoptat o OUG inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice plug-in, prin Programul de finanțare „ELECTRIC – UP”. Programul beneficiază de o alocare bugetară de 100 milioane de euro. „Măsurile luate urgent de Guvern vizeazăcompensarea unor pierderi de capital financiar și de resurse umane în categoria interprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA, înregistrate în urma situației sanitare”, precizează MEEMA, într-un comunicat.

„Orice criză reprezintă și o oportunitate, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vine în sprijinul antreprenorilor din domeniul HORECA pentru a le permite să-și crească eficiența energetică, contribuind, în același timp și la atingerea ținelor de reducere a gazelor cu efect de seră. Este o măsură de tip win-win, în care operatorii economici destul de greu încercați în această perioadă și lipsiți, în anumite cazuri, de capitalul necesar investițiilor, primesc o gură de oxigen, în timp ce contribuim la crearea unui mediu economic competitiv și sustenabil.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by