Executivul a adoptat o OUG privind acordarea de zile libere pentru părinți dacă unitățile de învățământ se închid din cauza răspândirii coronavirusului

Executivul a adoptat o OUG privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ și în unitățile de educație antepreșcolară ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Potrivit actului normativ, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația menționată. Măsura se aplică părinților care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: a) au copii cu vârsta de până la 12 ani, sau au copii cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau de educație antepreșcolară; b) celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său de zile libere.

Prin excepție, beneficiază de prevederile OUG și părintele sau reprezentantul legal al copilului cu handicap grav neșcolarizat, care a optat pentru acordarea indemnizației în condițiile Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, doar în condițiile în care activitatea serviciului de zi este limitată sau suspendată, prin dispoziție/decizie a autorității care are în administrare serviciul de zi, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.
Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by