Președintele Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 70/2020 vizând o serie de măsuri în contextul situației epidemiologice actuale

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative.

Față de actul normativ inițial (ale cărui prevederi au fost prezentate pe larg în CECCAR Business Magazine), legea adoptată de Parlament include o serie de modificări și completări. Astfel, între altele, prin derogare de la prevederile art. 118 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii din sistemul privat, autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale și societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, cu un număr mai mare de 50 de salariați, pot stabili programe individualizate de muncă, cu acordul salariatului, astfel încât între salariați să se asigure existența unui interval de o oră la începerea și la terminarea programului de muncă, într-un interval de trei ore.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by