IMM leasing de echipamente și utilaje: Garanții acordate de stat pentru achiziționarea de bunuri mobile noi și second-hand

CECCAR
Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil
reprezentantul CECCAR în VAT Expert Group

Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE, ce constă în garanții acordate de stat pentru achiziționarea de bunuri mobile noi și second-hand, în sistem leasing, de către IMM-uri și întreprinderi afiliate cu un anumit număr de angajați, a fost adoptat recent de Guvern. Prezentăm, în continuare, prevederile actului normativ prin care a fost aprobat programul menționat, respectiv OUG nr. 118/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 655 din 24 iulie 2020.

Obiectivele programului

Programul are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat sub forma punerii la dispoziția instituțiilor financiare nebancare înscrise în Registrul special la Banca Națională a României a unor plafoane anuale de garantare pentru finanțările de tip leasing financiar pentru achiziționarea de bunuri mobile noi sau second-hand necesare realizării activităților IMM-urilor, precum și întreprinderilor afiliate care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajați, în calitate de utilizatori.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by