Studiu: Cum au fost afectate IMM-urile de COVID-19?

Una din patru IMM-uri a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19, potrivit concluziilor celui mai recent sondaj The Future of Business Survey – Global State of Small Business Report, realizat de Facebook, în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Banca Mondială.

Raportul oferă o imagine a impactului pe care pandemia de COVID-19 îl are asupra IMM-urilor. Sondajul ce însumează răspunsurile a peste 30.000 de lideri de afaceri mici și mijlocii din mai mult de 50 de țări, cu prezență în rețeaua socială Facebook, relevă că un număr semnificativ dintre antreprenorii intervievați au raportat că societățile pe care le reprezintă și-au încetat activitatea, iar cele care încă funcționează se confruntă cu provocări semnificative, inclusiv reducerea fluxurilor de numerar și scăderea vânzărilor. Totodată, sondajul relevă că anumite sectoare, precum industria ospitalității, au fost puternic afectate de pandemie.

Lansat în februarie 2016, sondajul lunar The Future of Business Survey oferă informații despre modul în care firmele cu prezență digitală evaluează starea actuală și perspectivele afacerii lor, principalele provocări cu care se confruntă și implicarea lor în comerțul internațional.

Studiul citat poate fi consultat integral pe site-ul OCDE.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by