ANAF: România a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA

România, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizației Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (IOTA), alături de administrațiile fiscale din Austria, Belgia, Elveția, Franța, Grecia (în calitate de președinte al organizației), Italia, Ungaria și Suedia, în urma votului Adunării Generale a organizației, a anunțat ANAF, într-un comunicat. Consiliul Executiv reprezintă organismul strategic, cu rol decizional, al IOTA, și este compus din nouă membri.

„Evenimentul a avut loc în perioada 24-25 iunie 2020, sub forma unei întruniri digitale, și este unul deosebit de important în viața organizației întrucât Adunarea Generală reprezintă autoritatea supremă a organizației, prin votul exprimat an de an de către cele 44 de administrații fiscale membre. În cadrul reuniunii se propun, discută și se adoptă măsuri/decizii importante privind activitatea, rolul și dezvoltarea viitoare ale organizației”, se menționează în comunicat.

Prin Programul de lucru al organizației adoptat pentru anul 2021 s-a stabilit concentrarea atenției pe tematici de interes, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, precum: managementul creanțelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informații, implementarea BEPS, implicațiile crizei COVID-19, combaterea criminalității pe piața muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei rețelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare în vederea creșterii conformării fiscale etc.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by