HG nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se vor aplica în acest interval, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 515 din 16 iunie 2020.

Actul normativ ține seama de Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 30 din 16 iunie 2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit hotărârii de Guvern, începând cu data de 17 iunie 2020, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării.

Potrivit actului normativ, se menține obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. O altă prevedere vizează persoanele care vin din străinătate din țări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecției cu coronavirus, pentru care nu mai există obligativitatea de a sta în carantină sau izolare. Se redeschid zborurile spre și dinspre țările pentru care nu se mai aplică măsura carantinării sau a izolării la domiciliu.

De asemenea, este prevăzută redeschiderea bisericilor pentru slujbe în interior cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by