COVID-19: Măsuri de relaxare a restricțiilor începând cu 15 iunie, adoptate de Guvern

CECCAR
Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil
reprezentant al CECCAR în VAT Expert Group

Guvernul a adoptat joi, 11 iunie a.c., HG nr. 465/2020 pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la HG nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Actul normativ are la bază prevederile Hotărârii nr. 28/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Prezentăm în continuare dispozițiile HG nr. 465/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 503 din 12 iunie 2020.

Principalele măsuri:

1. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 6 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, tineretului și sportului, mediului, agriculturii.

2. Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

3. Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

4. Se pot relua zborurile pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare stabilite de Institutul National de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by