MEEMA: Se modifică ordinul de eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență. Precizări în ceea ce privește diminuarea veniturilor sau încasărilor unei societăți pentru obținerea certificatelor

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că a fost realizat draftul de ordonanță de urgență pentru modificarea OMEEMA nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situații de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Noul act normativ „va reglementa extinderea posibilității operatorilor economici, ca în baza declarațiilor pe propria răspundere, să poată solicita certificat de situații de urgență TIP2 (galben) și dacă diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25%, ca efect al deciziilor emise de autoritățile publice competente pe perioada stării de urgență declarate, a fost înregistrată în luna aprilie 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020”, se arată într-un document publicat pe site-ul ministerului.

Potrivit aceluiași document, „după finalizarea procedurilor de avizare interinstituțională actul normativ urmează a fi înaintat spre aprobare și adoptare Guvernului României”.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a solicitat clarificări Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri cu privire la diminuarea „veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în luna martie 2020 prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020”, pentru obținerea certificatului Tip 2.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by