Organizația Mondială a Turismului estimează că sosirile turiștilor vor scădea cu 30%, la nivel mondial

Organizația Mondială a Turismului (OMT) estimează că sosirile turiștilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anunțat surse din Casa Regală spaniolă. Pololikashvili i-a transmis regelui importanța turismului pentru recuperarea economică și socială în urma impactului pandemiei.

OMT, al cărei sediu se află la Madrid, estimează că numărul turiștilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depăși 450 miliarde dolari. În fața acestui scenariu, Pololikashvili a insistat că este nevoie urgent de „un răspuns politic coordonat la nivel internațional, precum și de un angajament real pentru a sprijini turismul”, sector ce asigură 10% din locurile de muncă la nivel global. El a reamintit că turismul a fost „un aliat fidel pentru recuperare în crizele anterioare”, cu beneficii „foarte mari, care au trecut dincolo de propriul sector”.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by