Despre Formatul electronic unic european, într-un document elaborat de Accountancy Europe, tradus de CECCAR

Formatul electronic unic european (European single electronic format – ESEF) va intra în vigoare începând cu 2020. Acesta reprezintă un pas important în ceea ce privește accesibilitatea și comparabilitatea informațiilor financiare ale emitenților de pe piețele reglementate UE.

Fiecărui stat membru UE îi revine acum responsabilitatea de a dezvolta implementarea ESEF și de a maximiza beneficiile oferite de digitalizare.

Acest document a fost întocmit de Accountancy Europe împreună cu Grupul European de Contact (ECG) ca o contribuție la eforturile de implementare a ESEF. Protejarea investitorilor și interesul public au constituit principiile generale aplicate pe parcursul elaborării acestuia. Documentul stabilește considerente specifice, alături de implicații practice, care pot sprijini auditorii în sarcina de a furniza o concluzie de asigurare în legătură cu ESEF.

Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by