Președintele CECCAR, ales membru al Consiliului ETAF

În data de 12 iunie 2019, Adunarea Generală a membrilor European Tax Adviser Federation (ETAF) s-a reunit la Bruxelles pentru a-și alege noua conducere și a discuta strategia organismului pentru 2020.

Cu această ocazie, președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, a fost ales ca membru în Consiliul ETAF pentru un mandat de doi ani, poziție care va asigura Corpului o mai mare influență în strategia și deciziile organismului european, în vederea unei mai bune susțineri a intereselor membrilor noștri.

De asemenea, s-a decis prelungirea mandatului Președintelui în funcție al ETAF, Philippe Arraou, și a mandatelor a trei membri existenți ai Consiliului, precum și alegerea unui nou membru din partea institutului belgian.

Misiunea ETAF este de a urmări și de a evalua toate inițiativele UE în domeniul fiscal și pe probleme profesionale, proiectele vizate în mod special fiind cele care țin de piața internă, transparența fiscală, Directiva Anti-BEPS, CCCTB, TVA și protecția datelor.

Principalele obiective urmărite de ETAF sunt: furnizarea de opinii specializate în domeniul fiscal factorilor decizionali ai UE, promovarea bunei legiferări în domeniul fiscal, îmbunătățirea standardelor de calitate și a cunoștințelor profesioniștilor din domeniu, contribuirea la combaterea abuzurilor fiscale și a activităților ilegale, urmărirea elaborării unor reglementări profesionale sustenabile, creșterea transparenței, protejarea confidențialității și independenței profesiei și sprijinirea întreprinderilor într-un mediu globalizat.

În vederea îndeplinirii acestor obiective, ETAF colaborează strâns cu factorii decizionali de la nivelul UE, participând la consultările și ședințele relevante, promovează dialogul între structurile UE și părțile interesate, elaborează propuneri și pune în legătură actorii principali din domeniul fiscal, profesional și mediul de afaceri.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by