Consultare publică privind evaluarea normelor de facturare

În data de 13 iunie 2018, Comisia Europeană a lansat o consultare privind evaluarea normelor de facturare cu TVA. Scopul consultării este acela de a colecta date necesare evaluării normelor de facturare introduse prin Directiva 2010/45/UE.

În particular, datele colectate cu ajutorul acestei consultări trebuie să conducă la identificarea și cuantificarea costurilor de reglementare, beneficiilor, economiilor și simplificărilor potențiale pentru mediul de afaceri, generate de normele de facturare. O atenție sporită este acordată facturării electronice (eInvoicing), iar datele colectate au misiunea de a evalua rata de adoptare a acesteia la nivelul Uniunii Europene.

CECCAR participă la această consultare în calitate de organism profesional care reprezintă profesia contabilă în România și în calitate de membru al Federației Europene a Consilierilor Fiscali (ETAF).

ETAF este o organizație europeană ce reunește peste 230.000 profesioniști fiscali din Franța, Germania, Italia și Belgia și, începând din acest an, și din România, al cărei rol principal și misiune sunt de a reprezenta profesia la nivel european. ETAF este un partener de discuție de încredere al decidenților politici europeni în promovarea unei bune legislații în domeniu.

Pentru cristalizarea punctului de vedere al CECCAR, vă punem la dispoziție documentul tradus în limba română, având rugămintea să-l studiați și să ne transmiteți feedback-ul dumneavoastră prin completarea formularului pe adresa de e-mail legislatie@ceccaro.ro până luni, 6 august a.c.

Written by