Legea nr. 75/2020: O nouă definiție a beneficiarilor programului IMM Invest România și modificări privind condițiile de eligibilitate

Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil

reprezentantul CECCAR în VAT Expert Group

Legea nr. 75/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 42/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 493/10.06.2020. Redăm, mai jos, o sinteză a prevederilor acestui act normativ.

Principalele prevederi

Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 42 din 2 aprilie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 283 din 4 aprilie 2020, cu următoarele modificări și completări:

  1. Plafonul anual al garanțiilor de stat care pot fi emise se stabilește prin lege, iar condițiile de acordare a garanțiilor de stat, precum și regulile de gestionare a plafoanelor anuale și garanțiilor se stabilesc prin norme metodologice de aplicare a ordonanței de urgență.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook
LinkedIN
CECCAR Business Magazine
CECCAR FM
YouTube - CECCAR

Written by