Ședința rețelei pentru comunicare a Accountancy Europe

În data de 31 mai 2017, Accountancy Europe a organizat o nouă ședință a Rețelei pentru comunicare care reunește responsabili și experți din partea organismelor membre din Europa. CECCAR a fost reprezentat la acest eveniment de Anca Bogorin, vicepreședinte și delegat CECCAR în Grupa Comunicare a Accountancy Europe.

Obiectivul acestui eveniment a fost să se concentreze pe mega-tendințele și pe strategiile de comunicare relevante pentru profesie într-un mod sistemic și să identifice care sunt oportunitățile pentru Accountancy Europe care poate astfel să se concentreze pe subiectele relevante și să își prioritizeze activitățile. Cele cinci mega-tendințe urmărite de Accountancy Europe sunt: Economia – schimbări în puterea economică globală și stabilitatea financiară, Tehnologia, Politica – proiectul UE, tensiunile (geo)politice, Societatea – sustenabilitate, demografie, inegalitatea veniturilor, Securitate – criminalitatea financiară, inclusiv corupția.

Dezbaterile au abordat și metodele de transmitere a mesajelor (elaborarea unui cadru general de transmitere a mesajelor, crearea unor mesaje clare de pe poziții tehnice și pe teme sensibile din punct de vedere policit), optimizarea schimbului de informații, strategiile de comunicare și relațiile cu media.

Written by