Un nou acord de cooperare între Fundația IFRS și Banca Mondială pentru sprijinirea economiilor în curs de dezvoltare

Fundația IFRS a anunțat încheierea unui nou acord de cooperare cu Banca Mondială în vederea sprijinirii economiilor în curs de dezvoltare pe parcursul procesului de implementare a standardelor IFRS®. Acordul reflectă convingerea celor două organizații că transparenţa, responsabilitatea și eficiența care rezultă din adoptarea standardelor IFRS au un rol esențial în atragerea investițiilor externe, în susținerea dezvoltării economice și, în cele din urmă, în diminuarea sărăciei.

O declarație din partea președintelui administratorilor Fundației IFRS subliniază obiectivul central al acestei inițiative:

În ultimii ani, am putut vedea că numeroase economii în curs de dezvoltare adoptă standardele IFRS. Totuși, multe dintre aceste țări au nevoie de mai mult sprijin în adoptarea standardelor IFRS sau la implementarea celor mai importante modificări ale acestor standarde. Consolidarea cooperării cu Banca Mondială este o cale evidentă de realizare a acestui obiectiv și suntem recunoscători partenerului nostru pentru susținerea activă și angajamentul total pentru succesul acestei inițiative comune.

Așa cum se declară și în introducerea Acordului, direcțiile de cooperare includ:

  • Promovarea standardelor IFRS și a IFRS pentru IMM ca etaloane internaționale,
  • Dezvoltarea capacității de implementare a standardelor IFRS,
  • O mai mare implicare în elaborarea standardelor.

Pentru a consulta comunicatul de presă și Acordul de cooperare, vă invităm să vizitați pagina web a Fundației IFRS.

Written by

Leave a Reply

Message