Comisia Europeană – Dezbinarea piețelor de capital

În data de 27 februarie 2017, Comisia Europeană a publicat un raport despre „barierele naționale în fața liberei-circulații a capitalului”, un raport mult-așteptat ce fusese deja anunțat în Planul de acțiune al Uniunii piețelor de capital din septembrie 2015. Raportul a fost elaborat de către un Grup de experți format din reprezentanți ai Statelor Membre.

Așa cum se observă în articolul pe care organismul profesional european Accountancy Europe l-a publicat pe această temă, „se preconizează ca raportul să aducă un nou elan soluționării obstacolelor care încă mai există în calea continuării integrării piețelor de capital în Europa”, principalul său obiectiv fiind „să identifice și să propună soluții pentru eliminarea obstacolelor care nu sunt justificate de considerente de interes public, care sunt disproporționate și împiedică libera-circulație a capitalului între statele din cadrul Pieței Unice”.

Cu toate că nu are valoare legislativă și nici nu obligă Statele Membre să ia anumite măsuri, raportul propune un set de recomandări și anunță etapele ulterioare necesare.

O parte din barierele evidențiate în cadrul acestui raport sunt „constrângerile fiscale”, „o educație financiară precară, reguli naționale diferite și disproporționate legate de noile forme de finanțare (cum ar fi crowd funding), precum și constrângeri în calea dezvoltării fondurilor de pensii pan-europene”.

Puteți consulta mai multe informații despre piețele de capital și noutăți despre profesia contabilă europeană pe pagina internet a Accountancy Europe website.

Written by

Leave a Reply

Message