Conferința anuală globală a ACCA pentru sectorul public

În perioada 14-15 februarie, ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a organizat a 7-a conferință globală pentru sectorul public sub forma unui eveniment de două zile în Africa de Sud. Tema conferinței a fost „Motoare ale schimbării” și a reunit 150 de invitați din întreaga lume – funcții de conducere din guverne, reprezentanți ai organismelor de reglementare, agenții de sponsorizare și experți internaționali în managementul finanțelor sectorului public care au avut ocazia de a face un schimb de informații despre cele mai bune practici în sectorul public.

Cu ocazia acestui eveniment a fost prezentat și primul raport global al ACCA care „se concentrează exclusiv pe identificarea factorilor-cheie care vor schimba sectorul public și pe evaluarea modului în care aceștia vor transforma viitorul, ACCA concluzionând că modificările de la nivel mondial au impact local, iar guvernele vor trebui să fie în prima linie a unei defensive oportune contra acestor efecte.”

Evenimentul a inclus și un panel care a discutat corupția în sectorul public. Panelul a fost prezidat de Anthony Hardison, membru asociat și fost președinte ACCA, iar participanții au fost Vickson Ncube, director executiv al Federației pan-africane a Contabililor (PAFA) și Stephen Emasu, expert în managementul finanțelor publice și președinte al  Forumului Global ACCA pentru Sectorul Public cu care a fost încheiat evenimentul.

Așa cum declara Jamil Ampomah, director ACCA – Africa Sub-sahariană – care a susținut și discursul de deschidere al conferinței, „Profesionistul finanțist care lucrează în sectorul public va trebui să asume un rol și mai important în gestionarea provocărilor, în ghidarea transformărilor și în capitalizarea oportunităților. În cadrul ACCA suntem convinși că este esențial pentru economii să crească și să prospere, acesta fiind motivul pentru care lucrăm în întreaga lume să consolidăm profesia și să creștem echitatea și transparența socială.”

Pentru a consulta articolul ACCA integral dedicat acestui eveniment, accesați următorul link

Written by

Leave a Reply

Message