Viitorul cadru general pentru piețele de capital europene: legislație și finanțare

În ianuarie 2017, cu ocazia unui eveniment comun organizat de Universitatea din Oxford, Universitatea Columbia și Institutul European pentru Guvernarea Corporativă (ECGI), cadre universitare și strategi s-au reunit la Universitatea din Oxford pentru a face un schimb de experiență pe aspecte de drept, economie și finanțe, esențiale pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), legate de proiecte de infrastructură, pentru a discuta modalități de stimulare a creșterii economice și de diversificare a surselor de finanţare economică pentru consolidarea stabilității financiare.

Acestea sunt obiectivele pe care le are în vedere și Uniunea Europeană a Piețelor de Capital (CMU), o structură înființată de Comisia Europeană în contextul crizei financiare și a lipsei de acorduri de finanţare alternativă.

EGCI pune la dispoziția membrilor săi (inclusiv a CECCAR) acces la raportul conferinței, precum și la documentele și prezentările susținute în cadrul acestui eveniment.

Pentru a consulta raportul complet al conferinței, întocmit de Thom Wetzer, doctorand în drept și finanțe la Universitatea din Oxford, accesați această pagină.  
Pentru a consulta raportul rezumat al conferinței, întocmit de Thom Wetzer, accesați această pagină.
Pentru a consulta lucrările și prezentările din cadrul evenimentului, accesați următoarea pagină. Parola de acces a paginii conferinței este CMU13Jan.

 

 

Written by

Leave a Reply

Message