Consultări pe marginea noilor amendamente la IFRS®

Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate (IASB) a publicat spre consultare publică propuneri de modificare a trei standarde, ca parte a procesului său de îmbunătățiri anuale.

Documentul cuprinde amendamente propuse la IAS 12 Impozitul pe profit, IAS 23 Costurile îndatorării și IAS 28 Investiţii în entităţile asociate şi în asocierile în participaţie.

Amendamentele propuse la IAS 12 clarifică faptul că entitatea trebuie să contabilizeze la fel toate consecințele impozitului de profit asociate dividendelor, indiferent de modul în care se face impozitarea.

Consiliul a propus și modificarea IAS 23 pentru a clarifica ce costuri ale îndatorării sunt eligibile pentru capitalizare ca parte a costului unui activ în anumite circumstanțe.

Modificările propuse pentru IAS 28 clarifică faptul că o entitate trebuie să aplice IFRS 9 Instrumente financiare în cazul intereselor pe termen lung într-o asociere în participaţie sau entitate asociată pentru care nu aplică metoda punerii în echivalenţă.

Mai multe informații despre Proiectul de expunere, Îmbunătățiri anuale la IFRS®Ciclul 2015-2017, pot fi consultate aici. Termenul pentru comentarii este 12 aprilie 2017.

Written by

Leave a Reply

Message