Modernizarea politicilor contabile de pe piața unică UE

La 1 februarie 2017, Accountancy Europe (ACE) a lansat în cadrul unui eveniment special publicația care conține rezultatele unui proiect comun al Centrului european pentru politici (EPC) și al ACE, referitor la modernizarea fiscalității pe piața unică.

Pierre Moscovici, Comisar european pentru afaceri economice și financiare, fiscalitate și vămi, Dmitri Jegorov, Secretar general adjunct pentru politici fiscali și vamale din cadrul Ministerului finanțelor din Estonia, Olivier Boutellis-Taft, CEO al Accountancy Europe, Femke Groothuis, Președinte & Catalizator al proiectului Ex’tax și Fabian Zuleeg, Director Executiv al Centrului european pentru politici (Moderator), au luat cuvântul cu ocazia acestui eveniment.

În contextul recentei crize a datoriei de stat din zona Euro și al devoalării unor practici fiscale controversate folosite de corporații multinaționale în scandaluri ca „Lux Leaks” și „Panama Papers”, problema „corectitudinii fiscale” a avut un loc central pe agenda evenimentului.

Așa cum a declarat domnul Moscovici „presiunea publică din ce în ce mai mare a determinat Comisia Europeană să propună o serie de măsuri care să soluționeze evaziunea fiscală și frauda, pentru adoptarea deciziilor legate de încălcarea drepturilor statelor de susținere fiscală, de exemplu cele legate de Apple în Irlanda, dar și pentru prevenirea altor contracții ale pieței unice. Deși aceste inițiative se îndreaptă în direcția corectă, lipsește o viziune coerentă pentru sistemele fiscale viitoare pe piața unică.

Mai multe despre acest eveniment pe pagina internet a Accountancy Europe dedicată evenimentului

Written by

Leave a Reply

Message