30 de ani în slujba profesiei contabile europene

În data de 7 decembrie 2016, Federația Experților Contabili Europeni (actuala Accountancy Europe) a organizat la Bruxelles Adunarea Membrilor, la care a participat și o delegație a structurilor de conducere ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Această ședință a fost una de importanță strategică, având în vedere că au fost marcați cu această ocazie 30 de ani de la înființarea organismului profesional european. S-au discutat aspecte legate de importanța relațiilor externe pentru organismele profesionale membre, strategia de comunicare și modalitățile de corelare a obiectivelor de dezvoltare și comunicare ale organismelor membre.

Florin Toma, membru Board Accountancy Europe; Florin Dobre, Director general CECCAR; Rachel Grimes, Președintă IFAC; Robert Aurelian Șova, Președinte CECCAR

Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de lansarea oficială a noii denumiri și imagini a Accountancy Europe, un moment festiv la care conducerea CECCAR a avut ocazia să felicite pe noua Președintă a IFAC, doamna Rachel Grimes, prezentă la Bruxelles pentru aniversarea FEE.

Adunarea Membrilor a fost precedată în data de 6 decembrie a.c. de o sesiune dedicată Comunicării și Rețelei de Comunicare între organismele membre.

Rețeaua de Comunicare a Accountancy Europe are obiectivul de a promova cooperarea între organismele membre pe teme de interes comun, fiind și o platformă de cooperare. Temele centrale de dezbatere au fost: promovarea valorilor profesiei – integritate, fiscalitate, combaterea corupției și fraudei, rolul IFAC de reprezentare și de promovare, prezentarea noilor instrumente de comunicare și IT pe care Accountancy Europe le va implementa din 2017.

Written by