Proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală, publicat pe site-ul MFP

În urma consultărilor cu mediul de afaceri și cu asociațiile de profil, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune un nou pachet de măsuri ce vizează modificări ale Codurilor fiscal și de procedură fiscală și ale altor acte normative.

În acest sens, MFP a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Proiectul se regăsește pe site-ul ministerului.

Măsurile cuprinse în proiectul de Ordonanță de urgență urmăresc simplificarea procedurilor atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, susținerea mediului de afaceri, a procesului investițional, eliminarea unor restricționări și inechități.

Printre propunerile incluse în textul proiectului de act normativ ce vizează persoanele fizice menționăm modernizarea sistemului de administrare a impozitelor și taxelor prin facilitarea depunerii online a declarațiilor 10, 101, 300, 301, 394.

Pentru persoanele juridice, ministerul vine, printre altele, cu măsuri de susținere a procesului investițional prin extinderea scutirii de impozit a profitului reinvestit și asupra dreptului de utilizare a programelor informatice.

Pentru susținerea procesului MFP de simplificare, de creștere a transparenței bugetare și de modernizare a sistemului de administrare a taxelor și impozitelor, solicităm membrilor și tuturor părților interesate să transmită propuneri de eventuale modificări/completări ale Codului fiscal și Codului de procedură fiscală pe adresa de e-mail soc@ceccaro.ro.

Written by

Leave a Reply

Message