Conferința normalizatorilor mondiali și Întâlnirea Forumului Internațional al Normalizatorilor de Standarde de Contabilitate

În perioada 26 – 28 septembrie a.c. au avut loc la Londra Conferința normalizatorilor mondiali și Întâlnirea Forumului Internațional al Normalizatorilor de Standarde de Contabilitate, evenimente succesive la care a participat și reprezentantul CECCAR pe probleme de raportare financiară și normalizare.

Prima zi a Conferinței normalizatorilor mondiali a tratat în plenară aspecte legate de progresele realizate în implementare și educație, precum și aspecte practice legate de raportarea performanței financiare. Au urmat sesiuni opționale, cum ar fi cele de educație pe tema IFRS 15, IFRS 9, IFRS 16 sau IFRS pentru IMM-uri. A doua zi a conferinței a fost dedicată raportării performanței financiare, cadrului general conceptual și colaborării cu normalizatorii naționali.

Conferința normalizatorilor mondiali s-a încheiat în 27 septembrie, fiind urmată de Întâlnirea Forumului Internațional al Normalizatorilor de Standarde de Contabilitate (IFASS). Printre aspectele aflate pe agenda celor două zile ale evenimentului amintim: cooperarea dintre IASB și IFASS/normalizatorii naționali, raționamentul profesional și „conceptul de probabilitate” în contextul IFRS, elaborarea unui cadru general de raportare corporativă, raportarea în ONG-uri și raportarea în sectorul public.

Written by

Leave a Reply

Message