Reţeaua de cunoştinţe globale, găzduită de website-ul IFAC, reprezintă un forum unde profesia contabilă poate face schimb de informaţii, poate învăţa, se poate implica şi poate creşte

 Noul portal online pentru informaţii, resurse şi ştiri la nivel global deserveşte şi conectează profesioniştii contabili din întreaga lume

Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC) a lansat Reţeaua de cunoştinţe globale, un nou centru virtual pentru profesia contabilă mondială: www.ifac.org/global-knowledge-gateway. Reţeaua deserveşte profesioniştii contabili şi contabilii stagiari din toate ariile de activitate prin furnizarea unui acces direct la resurse, ştiri, discuţii relevante, precum şi la recomandări competente.

Sunteţi interesaţi în dezbateri pe tema celor mai recente evoluţii la nivel mondial care afectează profesia noastră?

Aveţi nevoie de cele mai bune practici în domeniul gestionării riscului?

Aveţi o întrebare despre ultimele tendinţe în raportarea corporativă?

Doriţi să susţineţi evoluţia viitoare a profesiei?

Aveţi nevoie de ştiri actuale despre dezvoltarea durabilă?

Nu mai este nevoie să căutaţi:

Structurată, iniţial, pe nouă secţiuni centrale (a se vedea caseta de mai jos), Reţeaua aduce acum împreună resurse relevante la nivel mondial, facilitează schimbul de informaţii şi pune bazele unei comunităţi de profesionişti contabili din întreaga lume.

Utilizatorii pot filtra resursele în funcţie de subiect, sub-categorie, tip de resursă sau origine.  “Recomandaţi” resursele  pe care le consideraţi ca fiind cele mai utile şi sugeraţi includerea unor noi resurse. Căutaţi ştiri importante, precum şi cele mai recente noutăţi contabile de interes general. Fiţi mereu la curent cu evenimentele şi conferinţele viitoare.  Consultaţi punctele de vedere ale VIP-urilor din profesie şi ale mediului de afaceri, în general. Luaţi parte la discuţii, al căror format încurajează dezbaterile.

De asemenea, vă puteţi abona pentru a primi noutăţile direct în inbox-ul dumneavoastră – pe toate temele importante din Reţea sau doar pe teme care sunt de interes pentru dumneavoastră.

Ajutaţi-ne să transformăm Rețeaua într-o bază de date esențială și într-o comunitate pentru profesia contabilă internațională. Vizitaţi-ne chiar acum!

Alăturaţi-vă dezbaterilor pe: www.ifac.org/global-knowledge-gateway.

 

Temele centrale din cadrul Reţelei ajută profesioniştii contabili angajaţi şi pe cei care oferă consultanţă în afaceri. În curând vor fi adăugate şi temele secundare, cele care se adresează profesioniştilor contabili din practică, în special celor care lucrează în cabinete mici şi mijlocii.
  • Raportarea corporativă – sporirea utilităţii informaţiilor raportate
  • Etică – susţinerea practicilor etice care garantează un mediu de lucru etic 
  • Orientarea şi dezvoltarea finanţării – adaptare la exigenţele în continuă schimbare ale societăţii şi ale organizaţiilor care au rol de lideri în domeniu
  • Guvernare – îmbunătăţirea sistemelor şi a structurii pe baza cărora entităţile iau decizii, le execută şi monitorizează rezultatele.
  • Performanţă şi gestionare financiară – creşterea performanței organizaţionale printr-o susţinere mai bună a unui proces decizional strategic şi operaţional.
  • Gestionarea riscului şi controlul intern – rezolvarea incertitudinilor în stabilirea şi urmărirea obiectivelor organizaţionale.
  • Dezvoltare durabilă – integrarea dezvoltării durabile în practicile de gestionare, raportare şi certificare.

În curând:

  • Audit şi certificare – facilitarea dezvoltării, a adoptării şi implementării standardelor internaţionale
  • Gestionarea practicii – susţinerea practicienilor în gestionarea şi dezvoltarea cabinetelor lor.  

Drepturi de autor © februarie 2014 ale Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC). Toate drepturile rezervate. Utilizat cu permisiunea IFAC. Contactaţi permissions@ifac.org pentru permisiunea de a reproduce, stoca sau transmite acest document.

 Publicat: 22 aprilie 2014

Written by

Leave a Reply

Message