Conferința internațională „Implicarea profesiei contabile în dezvoltarea calităţii raportărilor financiare din sectorul public”

În perioada actuală, marcată de urmările crizei financiare si economice, ne îndreptăm din ce în ce mai mult atenția spre construirea unui dialog eficient între sectorul public, organismele de reprezentare a profesiei contabile și mediul academic, convinși fiind că este cheia pentru o bună implementare a Standardelor Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSAS-uri) de către instituțiile publice din România.  

Am făcut și continuăm să facem pași siguri care să asigure o bună promovare și conștientizare a utilității reale pe care IPSAS-urile o prezintă. Ca parte  a demersurilor în acest domeniu, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România va organiza la București, în parteneriat cu Consiliul pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC), conferința internațională cu tema Implicarea profesiei contabile în dezvoltarea calităţii raportărilor financiare din sectorul public.

Evenimentul va avea loc în data de 8 noiembrie 2013, la Hotel InterContinental București în intervalul orar 09.00 – 18.00 și se adresează, în principal, factorilor decizionali și instituțiilor publice din România, precum și profesioniștilor contabili care își desfășoară activitatea în cadrul acestor instituții. Subiectele abordate se vor încadra în patru direcții principale, respectiv: Tendințe în normalizarea de standarde la nivel internațional,   european și național; Rolul factorilor cheie în servirea interesului public; Provocări ale noului sistem de contabilitate – între conformitate și performanță și Rolul educației contabile în îmbunătățirea raportărilor din sectorul public.

Participanții vor putea beneficia de experiența și expertiza în domeniu a unor specialiști de la nivel național (între care reprezentanți din partea Ministerului Finanțelor Publice, CECCAR, CSIPPC, Curții de Conturi), precum și a unor experți cu renume mondial – Președintele IPSASB IFAC și Președintele Comitetului pentru Sectorul Public din cadrul FEE. Pentru a veni în sprijinul participanților care nu cunosc limba engleză, se va asigura traducerea simultană în limba română pe parcursul evenimentului.

Participarea la conferinţă este gratuită iar înregistrarea se face prin completarea formularului de înregistrare și transmiterea prin email la international@ceccaro.ro, până la data de 31 octombrie 2013, cel târziu.

Vă rugăm să aveți în vedere că numărul de locuri este limitat, iar participanții vor fi înregistrați în ordinea primirii formularelor.

Written by

Leave a Reply

Message